tirsdag 18. august 2009

Matpakkedilemma

I dag er det første skoledag etter sommerferien. Og første dag med matpakkediskusjoner. Sukk. For hva skal man gi sine håpefulle når de tydeligvis ikke liker noen ting...? Det er jo ingenting som frister og samtidig metter! På den annen side; får de brødskive med sjokoladepålegg, er det ikke måte på matlyst. Men det går jo ikke an å ha med på skolen støtt og stadig. Det ender som regel opp med brødskiver med ost og skinke/kalkunpålegg/kyllingpålegg, samtidig som mor gjør sine tapre forsøk på å friske opp matpakka littegrann... De nevnte oppfriskningene kan for eksempel være oppskåret frukt, gulrøtter i staver, cherrytomater, mandler, agurkbiter, paprikastrimler......som ligger urørt ved skoledagens slutt. Og er de borte - "nei, jeg ga det bort til (sett inn et navn som passer), hun liker det, nemlig".

Akk, ja. Jeg er vel ikke alene (håper jeg!). Hva putter dere i matboksen til barna deres?

5 kommentarer:

 1. Dette var VELDIG gjenkjennelig. I fjor spiste sønnen min brødskive med salami hele året. Nå vil han ikke ha det lenger. I går hadde han brødskive med smør på. Det gikk ned. I dag har jeg lagt til en halv skive med brunost, i tillegg til smørskivene, men kjenner jeg ham rett, ligger den i matboksen når han kommer hjem. Grønnsaker kan jeg bare glemme å sende med. Nei, det er ikke lett!

  SvarSlett
 2. Jeg er så heldig at mine spiser det meste, og gjerne har med salat til skolemat. Men noen tips kan jeg få til lell:
  * Å lage matpakka selv ut fra en slags buffet på kvelden, da føles det mer "frivillig" det som er med. Noe er vel populært, slik som minigulrøtter, cashewnøtter med salt/pepper, kiwi?
  * Å ha med wraps med strimlet salat, mais og kyllingbiter pleier være poppis
  * Sunne lapper med egg, olivenolje, havregryn osv. er mye sunnere enn brødskiver
  * Liker de omelett?

  SvarSlett
 3. I morgen forsøker vi kyllingsalat - "men uten paprika og tomat" - med rundstykke til. Så får vi se!

  SvarSlett
 4. Sønnen min er veldig glad i eggehakk, men han vil ikke ha den kald! Det samme med pannekaker, lapper, vafler, baguett, kjøttboller, kylling og annet han vanligvis liker.

  SvarSlett
 5. Min tredjeklassing vil ha to skiver med salami og to med hvitost. Dag etter dag. Jeg lar ham få ha det slik. Bare bortkastet tid og energi å lage spennende matpakker. Tror jeg.

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...