mandag 31. august 2009

Tematrio - urbefolkning

Ny tematrio hos Lyran, et vanskelig tema denne gangen:

Berätta om tre romaner som skildrar ursprungsbefolkningar och kolonisation!

Her kommer mine tre:


1. "Du finner meg i fjellene" av Forrest Carter ("Watch for me on the mountain"). Om Geronimo, apacheindianernes store høvding. Bygger på autentiske beretninger om livet hans, og om indianernes rike ressurser og vilje til å overleve.

2. Må bare nevne Louis Mastersons (pseudonym for Kjell Hallbing) bøker om Morgan Kane, og spesielt boka "Der ørnene dør" som skildrer slaget ved Little Big Horn 26. juni 1876. I tillegg er bøkene "Comanche!" og "Den siste cheyenne" verdt å lese, synes jeg.

3. Vilhelm Mobergs serie om utvandrerne - en serie på 8 bøker (tror jeg...) som tar for seg Kristina og Karl Oskars utvandring fra Sverige til Amerika. Det finnes skildringer om møter med indianere.

6 kommentarer:

 1. Visst är det lätt att man tänker indianer som ursprungsbefolkning. De är nog de mest omskriva, de vi känner till bäst. Trots att vi bor i länder med egen ursprungsbefolkning... visst är det märkligt?

  SvarSlett
 2. Ja, det tenkte jeg på etter at jeg hadde postet innlegget. Tror ikke jeg har lest en eneste bok om samer engang, faktisk...

  SvarSlett
 3. Det er ikke skrevet så mange gode skjønnlitterære bøker om samer eller der samer har hovedrollene. Mye av det som blir utgitt i dag om samene og samisk kultur blir gitt ut på samisk.

  Har lest "Du finner meg i fjellene", den er bra, "Lille tre" av samme forfatter er bedre :-)

  SvarSlett
 4. Heia. Takk for besøk hos meg. Du finner meg i fjellene var en av min mors favoritter. Jeg har den i hyllen, men faktisk ikke lest den enda....men det blir : )

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig besøk. Så mange spennende bøker du tipser om, flere av de må leses.

  Ha en fin uke videre :)

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...