torsdag 13. august 2009

To vote or not to vote...

Så nærmer valget seg med stormskritt, til informasjon for den som ikke har oppdaget det. Antallet debatter, flyers, brosjyrer, stands, avisoppslag etc øker proporsjonalt med at dagene fram til selve valgdagen blir færre. Jeg er gift med en mann som sannsynligvis er langt over gjennomsnittet interessert i og engasjert i politikk, og jeg må innrømme at jeg av og til lukker både øyne og ører når mengden politikk i heimen overskrider grensen for hva jeg tåler.

Har lest avisoppslag a la "5 på gata" i mange aviser der folk får spørsmål om de følger med før valget. Mange svarer ganske enkelt "nei, politikk er teit", "det er tullete", "gidder ikke stemme" og ymse andre svar som får meg til å tenke på hun miss-en-eller-annen-stat i USA som syntes det var viktig med "krig og fred og politikk og religion og sånt". Men; har man egentlig "lov" til å klage etterpå da - hvis man ikke har sagt sin mening i form av en stemme ved valget? Er det så umulig ikke å gjøre seg opp en mening - jeg mener, i disse dager burde det være mulig å få ihvertfall et inntrykk av de ulike partiene? Selv har jeg et prinsipp om alltid å avgi stemme når det er valg - det være seg lokal- eller stortingsvalg.

Er det noen andre som har et slikt prinsipp?

4 kommentarer:

 1. Jeg har latt være å stemme en gang, det er ikke noe jeg er stolt av. Det var forrige stortingsvalg, da var gutten min noen uker gammel og vi bodde på et nytt sted. Syntes alt var rot og kaos så fikk ikke surret meg til stemme lokalet. Dog har jeg ikke klaget den perioden som har vært ;)

  Ellers har jeg stemt i alle valg siden jeg var gammel nok og jeg har ingen planer om å slutte med det. Den ene gangen var et unntakstilfelle, som jeg skammer meg litt over.

  SvarSlett
 2. Ja, man bør stemme. Selv når man ikke har tillit til politikerne, eller når partiene virker for like.
  Jeg vet ikke hva jeg skal stemme i år. De første årene jeg stemte, valgte jeg alltid det samme partiet. Ved forrige valg, stemte jeg på et annet parti. Jeg vet i hvert fall hva jeg ikke skal stemme.

  SvarSlett
 3. Helt enig med deg, jeg synes man skal stemme. Selv er jeg klar i mitt partivalg, og for meg handler det om grunnverdier og ikke enkeltsaker som blir slått stort opp. Jeg er også veldig takknemmelig for at jeg bor i et land der jeg kan gå til valgurna og stemme på akkurat det JEG vil! "Så hva dere enn stemmer - STEM" er min oppfordring

  SvarSlett
 4. SV: Har skjønt at ikke alle er enige med meg når det kommer til kategorisering av bøker, hehe.

  Føyer meg inn i rekken av enige. Jeg stemmer alltid ved stortingsvalg (ikke at jeg har kunnet stemme så mange ganger ennå, men..) og jeg har stemt ved lokalvalg også, men siden det har vært litt flytting så stemte jeg ikke forrige lokalvalg siden jeg ikke hadde noe kjennskap til politikernes meninger den gangen. Ja til å stemme!

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...