lørdag 12. september 2009

Håkan Nesser - "En helt annan historia"


Jeg har nå lest ferdig Håkan Nessers "En helt annan historia", som er andre bok i serien om politimannen Gunnar Barbarotti. Jeg likte den første boka "Menneske uten hund" veldig godt og ble ikke skuffet nå heller. At boka inneholder en veldig spennende mordgåte, trekker selvsagt ikke ned... Barbarotti er en slags antihelt, en fyr som inngår veddemål med Gud og lurer på om han egentlig er bra nok for dama han er forelsket i. Litt klønete er han også, og han har slett ikke full kontroll over livet sitt. Kan hende det er derfor han virker troverdig, fordi Nesser får fram styrker og svakheter ved ham.

Nå leste jeg boka på originalspråket svensk, så jeg vet ikke hvordan den norske oversettelsen er, men jeg synes uansett at den svenske bokas språk er veldig bra, på en måte elegant skrevet. Det tar nok ikke så lang tid før jeg må ta fatt på tredje bok i serien om Barbarotti.

1 kommentar:

  1. Jag läste första boken om Barbarotti i sommar och tyckte mycket om den. Nu vill jag verkligen läsa den andra också efter ditt inlägg!

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...