onsdag 24. mars 2010

Mons Kallentoft - "Sommardöden"

Dette er andre bok i Mons Kallentofts serie om politibetjent Malin Fors. Omtale av den første boka, "Midtvinterblod", finner du her.

I den første boka var det ekstrem kulde i Linköping, mens det denne gangen er høysommer, og dermed ekstremt varmt. Det gjentas stadig vekk hvor varmt det er, nesten irriterende ofte. Plottet som rulles opp, er som følger: Tidlig en morgen blir en fjorten år gammel jente funnet naken og voldtatt i byens største park. Jenta selv husker ingenting, og Malin og kollegaene, spesielt hennes nærmeste kollega Zeke, prøver å nøste opp de få ledetrådene som finnes. Men hvordan havnet jenta i parken? Og hvem er forbryteren? Malin har selv en datter på samme alder, og hun kjenner seg derfor sterkt berørt av det som har hendt. Samtidig meldes en annen jente forsvunnet av sine foreldre, og kort etter gjøres et grusomt funn ved en badeplass utenfor byen. Sommerdøden har kommet til Linköping, og en herlig sommer forvandles på noen få dager til et sant mareritt.

Jeg likte denne boka bedre enn "Midtvinterblod", selv om jeg fortsatt synes at drapsofrenes tanker rundt i boka er litt malplassert og merkelig. Allikevel er jeg ikke i tvil om at jeg skal lese de neste bøkene i serien, "Höstoffer" og "Vårlik" (uhu!). "Sommardöden" er en bookcrossingbok som straks sendes ut i det fri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...