tirsdag 17. august 2010

Dagens hyllest

Dagens hyllest går til en primadonna, nemlig til katten vår, Mia. Vår lille diva, som ser på oss eiere som servitører (går det an å se mer fornærmet ut hvis vi er så dumme at vi serverer henne mat hun ikke liker?) og døråpnere - uansett når på døgnet dama måtte finne på å ønske seg en luftetur. At hun ser på oss som eiere, kan jeg aldri tenke meg. Tjenere er vel et bedre ord. Følgende sitater passer rett og slett som hånd i hanske på Hennes Høyhet:

"Hunder kommer når man roper på dem. Katter noterer seg det man sier og kommer eventuelt tilbake til saken" (Mary Bly)

og

"Hvis en hund hopper opp på fanget ditt, er det fordi den er glad i deg. Hvis en katt gjør det, er det fordi du har det varmeste fanget" (Alfred North Whitehead)

Skjønt.. å ligge på fanget? Det gjør Hennes Nåde ikke. Men som en ekte bakgårdskattblanding blir man sikkert tøff og selvstendig, godt i stand til å overse dumme bagateller som å kose på eierens premisser eller å bli ropt inn på natta. Vi har adoptert Mia fra Dyrebeskyttelsen, og som 5-6 mndr gammel kattunge ble hun funnet klokka ett om natta inne på en pub i Ullevålsveien i Oslo. På grunn av dette hadde hun det flotte navnet Dana Ringnes da vi traff henne, oppkalt etter ølet denne puben serverte... Da vi hilste på henne på kattehuset, krøllet seg hun sammen i armkroken min og sovnet. Sleipingen. Hun visste sikkert at vi ikke kunne motstå henne på den måten. Siden da har hun ikke ligget i armkroken i det hele tatt... Men som de underdanige undersåtter vi er, elsker vi henne og står nesten alltid på pinne for at Hennes Nåde skal si seg fornøyd...

2 kommentarer:

  1. Ha-ha, herlig skrevet og så tatt på kornet! Vi ler oss skakke av Pusurfilmene, for det er som at Tigergutten vår har fått stemme - han er helt lik. :)

    SvarSlett
  2. Herlig katt! Velkommen som følger hos meg. :-)

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...