onsdag 23. februar 2011

True Grit

Kinobesøk er ikke dagligdags lenger, men desto hyggeligere når min kjære og jeg omsider tar oss en tur. I går så vi "True Grit", en western laget av brødrene Ethan og Joel Coen. U.S Marshall Reuben "Rooster" Cogburn er ikke en mann som tror på tilbakeholdenhet. Verken til whisky eller til å trekke revolveren. Den snøvlete whiskystemmen hans er nesten verd inngangspengene alene. "Skyt først og spør etterpå", må være Cogburns motto. Det er nettopp derfor 14 år gamle Mattie Ross vil leie nettopp ham til å finne mannen som drepte faren hennes. Hun vil se forbryteren hengt. På veien får de følge av Texas Ranger Mr. LaBoeuf, en fyr med bred dialekt og like bred gange.

Filmen er nominert til intet mindre enn 10 Oscar. Blant annet kan
Jeff Bridges kan vinne for rollen som "Rooster" Cogburn, mens Hailee Steinfeld er nominert for rollen som Mattie Ross (Egentlig litt merkelig at Steinfeld er nominert for beste kvinnelige birolle - hun er jo med i absolutt hele filmen..?). Ellers møter vi Matt Damon som Texas Rangeren LaBoeuf og Josh Brolin som sjefsskurken Tom Chaney. I tillegg: Jeg må bare nevne musikken i filmen, nemlig pianomusikk og rolige toner - det lager skikkelig stemning.

Det er både morsomt og spennende, med masse humor og vakre bilder, og innimellom får man nesten følelsen av at det er en karikatur av westernfilmen, men det holder seg jo på "riktig side", synes jeg. Kanskje ingen overraskelse at jeg anbefaler filmen, eller..?

Bilde lånt fra NRK.

2 kommentarer:

  1. Denne filmen SKAL jeg se! Jeg elsker filmer som Coen-brødrene står bak. Takk for fin omtale!

    SvarSlett
  2. Alltid kjekt med anbefalinger når man skal se film. Skal prøve å få denne med meg :-)

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...