søndag 27. mars 2011

En smakebit på søndag #4

Nok en søndag (hvor blir dagene av?) og dermed tid for en ny smakebit på boka jeg holder på med. Eller rettere sagt skal begynne på. Jeg har tidligere nevnt flere ganger her i bloggen at jeg er fascinert av og interessert i Tudortiden, spesielt gjelder dette kong Henry VIII og alle de seks dronningene hans. Nå skal jeg begynne på en bok om en av dronningene han lot henrette, nemlig dronning nummer to, Anne Boleyn. Boka heter "The lady in the tower - the fall of Anne Boleyn", er skrevet av den engelske historikeren Alison Weir og handler om de siste ukene i Annes liv, da hun satt fengslet i Tower of London og ventet på å bli halshugget:
His queen of three years, Anne Boleyn, seated herself beside him. One of the most notorious women in Christendom, she was ten years younger than her husband, very graceful, very french - she had spent some years at the French court - and stylishly attired, but not 'the handsomest woman in the world'.
Ønsker du å finne flere smakebiter på gode bøker, anbefaler jeg deg å ta en tur innom bloggen til Ladybug.

1 kommentar:

  1. Kanskje dette er en bok jeg må lese? Var i Tower for noen år siden, for første gang. Har vært i London flere ganger uten å legge turen dit. Det angrer jeg på. Jeg ble helt betatt! Det var magisk å vandre rundt mellom all den historien! Til og med mannen var fascinert.

    Gi gjerne tilbakemelding når du er ferdig med boken, på hvordan leseopplevelsen var.

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...