mandag 28. mars 2011

Tematrio - historiske romaner


Nå er det veldig lenge siden jeg var med på tematrio hos Lyran. Men blir med nå, temaet er historiske romaner:
Berätta om tre historiska romaner du gärna vill tipsa om!

Historiske romaner er noe jeg liker, og ved siden av krim er det nok det jeg leser mest. Her er tre jeg liker spesielt godt:

1. "The other Boleyn girl" av Philippa Gregory.
Har ikke skrevet om denne her på bloggen. Leste den på engelsk, vet ikke hvordan oversettelsen er. Bokkilden presenterer den norske oversettelsen slik: Fjorten år gammel blir Mary Boleyn elskerinnen til Henrik VIII - en kvinnebedårer og tyrann som regjerte England med jernhånd på 1500-tallet. Hun blir nærmest beordret ned i kongens seng av sin maktsyke familie. Bak hoffets pomp og prakt skjuler det seg et intenst intrigemakeri hvor Henriks favoritter får adelstitler og rikdom, mens en dødsdom venter den som faller i unåde. Blendet av kongens sjarm og makt elsker unge, naive Mary ham av hele sitt hjerte. Men kongens interesse kjølner. Hun blir tvunget til å la søsteren Anne ta sin plass. I denne uutholdelige situasjonen forstår Mary at hun må kjempe mot sin familie og kongen, og ta skjebnen i egne hender.

2. "Alv Erlingsson - fortellingen om en adelsmanns undergang" av Tore Skeie.
Handler om Alv Erlingsson som engang var Norges mektigste mann, men som endte sitt liv som fredløs sjørøver. Hvis du følger denne linken kan du lese hva jeg synes om boka.

3. "Oppløsning" av C.J. Sansom.
Nok en bok med handling fra Tudortiden, denne gang med den pukkelryggede advokaten Matthew Shardlake som hovedperson. Her kan du lese mer om boka.

1 kommentar:

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...