tirsdag 24. mai 2011

Om troll som sprekker i sola

Jeg har tyvlånt overskriften fra en innlegg hos Embla, som skriver den fine bloggen Flinke pike. Elizabeth sin blogg hadde "Gugg på utstilling" for et par måneder siden, og også siden "Livstrategi" skriver om dette. Hva er så poenget? Jo - jeg skal prøve å forklare. Jeg vil ganske enkelt at folk skal bry seg om hverandre.

For min egen del: Jeg gidder ikke holde noe skjult lenger: Jeg har vært utbrent. Jeg må være veldig forsiktig fortsatt så jeg ikke smeller tilbake inn i veggen på nytt. Da jeg kom tilbake etter sykmeldingen i vinter, var det flere kollegaer som sa at jeg hadde sett sliten ut i lang tid før jeg ble borte:

Blek. Dratt. Som et slags skall, nesten. Tom i blikket. Mørke ringer under øynene, konstant. Så bare så jævlig sliten ut og hadde gjort det lenge, egentlig...
Bare noen eksempler dette her. Men ingen sa noe, ikke til meg ihvertfall. Fordi de ikke ville blande seg. Tenk om jeg ble fornærmet hvis de spurte meg hvordan jeg egentlig hadde det? Men vær så snille - spør! Om jeg begynner å få zombie-look igjen: SPØR! Spør meg hvordan jeg har det. Spør meg om det går bra - jeg lover på tro og ære ikke å bli sur eller sint... Bry dere! Jeg har ihvertfall tenkt å bry meg. Fordi det er så lite som skal til for at troll sprekker. Det er kanskje bare det å vite at noen vet. Troll liker seg jo i mørket, i det skjulte. Der kan de koke sammen gugget sitt i fred og ro, få det til å vokse og bli sterkere. Men om de hentes fram i lyset - kanskje de sprekker og forsvinner. Eller blir mindre. Og da er vi et godt stykke på vei.

2 kommentarer:

  1. Min mening om dette er at det nok er mange i samme situasjon.....

    Men at helsevesenet slett ikke er noe gunstig plass å være om man skulle "møte veggen" Har vært der jeg også..., og den kampen kjempet jeg alene! Det var ingen som spurte...bare mine venner på det private planet. Men alle så og skjønte sikkert det meste...

    SvarSlett
  2. Leit å høre. Det var en annen ærlig kollega som til slutt vekket meg. Jeg er blitt obs selv også, på å spørre folk hvordan det går, det var jeg ikke tidligere.

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...