lørdag 18. juli 2009

Folkeskikk er en fin bil

Dersom du var en halvdel av et foreldrepar som sammen med et vennepar var på restaurant og spiste med deres til sammen seks unger, og datteren din (ca 10 år) i forbifarten kom til å veive ned en hel halvliter øl i fanget på en annen gjest, hva ville du gjort? Det hører med til historien at denne gjesten var ute for å spise og kose seg med sin familie. I det minste hadde 10-åringen skam nok til å stotre "unnskyld, unnskyld!", noe man absolutt ikke kan si om de voksne i hennes følge. For hva gjorde de? Reiste foreldrene hennes seg opp, unnskyldte seg og tilbød seg å kjøpe en ny øl til han på nabobordet - noe jeg vil tro er en selvfølge å gjøre for mange? Nei, langt i fra. Alle de voksne lo så de skrek. De gråt nesten! De hylte! Lenge. Og da de forlot restauranten, ofret de for sikkerhets skyld ikke så mye som et ord eller et blikk på mannen med buksene som fremdeles var våte av øl. Hallo??

På et annet nabobord satt vi - vår lille familie som består av to barn og to voksne - og gapte, store som små. I det minste fikk ungene våre en leksjon i at det ikke alltid er de voksne som gjør og vet best i alle situasjoner...

2 kommentarer:

  1. Er det mulig? Det får man si var en spesiell oppførsel. De hadde jo god tid til å tenke seg om, og skjønne at de burde si noe.

    SvarSlett
  2. Ja, har heldigvis aldri opplevd maken...

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...