torsdag 6. august 2009

Hygiene og svineinfluensa

Som ansatt i helsevesenet er jeg vant til å vaske og sprite hendene mange ganger daglig. Nå har vi blitt pepret i uker og måneder om svineinfluensaen og dens frammarsj verden over. I dag hører jeg på nyhetene at apotekene begynner å bli tomme for midler til hånddesinfisering. Det tyder altså på at folk tar advarslene på alvor. Vel og bra! Kan hende den forbedrede håndhygienen blant folk også medfører mindre spredning av andre sykdommer - omgangssyke, for eksempel? Svineinfluensa er litt høytsvevende for barna våre, for å ta et eksempel. Men de forstår at de kanskje kan forebygge blant annet omgangssyke ved hjelp av god håndhygiene. For de husker meget godt hvordan det er å ligge strøken med bøtta innen kort rekkevidde. Og undere over alle undere - de vasker seg med såpe, ikke bare skyller hendene under vann et kort øyeblikk.

Får håpe at mange, mange følger deres eksempel. Så blir kanskje håndtakene på handlevognene renere også. For i en undersøkelse for noen år siden - husker ikke hvor - var det nettopp disse håndtakene som ble kåret til den plassen med rikeligst vekst av ymse bakterier...
Derfor (forhåpentligvis): Aldri så galt at det ikke er godt for noe...

1 kommentar:

  1. Bra du konkluderer med at Abortlegens datter må leses snart. Håper du får en like god leseropplevelse som meg :)

    Og forresten så synes jeg du tar opp et viktig tema her. Mange tenker nok litt "pytt, pytt" når det kommer til håndhygiene, men kanskje kan folk bli bedre til det nå :)

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...