søndag 27. september 2009

Jo Nesbø - "Panserhjerte"


Yes! Nok en gang har jeg pløyd meg gjennom en Harry Hole-krim som vanlig nesten uten å orke å legge boka fra meg. Det er ca et halvt år siden "Snømannen". To kvinner er funnet drept i Oslo, begge druknet i sitt eget blod og med stikksår i munnen. Politiet står uten spor og beslutter seg for å finne etterforsker Harry Hole. Han har flyktet fra landet og befinner seg i et herberge i Hong Kong, der han doper seg mens han gjemmer seg for kreditorer. Lokkemiddelet for å få Hole til å komme hjem er at gjelden hans vil bli slettet. Og at faren ligger for døden. Vi møter med andre ord antihelten Harry Hole som vi kjenner ham fra før; like macho og drikkfeldig og med hodet til tider godt nede i rennesteinen.Her og der sniker det seg imidlertid inn en ydmykhet og en sårbarhet hos ham som vi kanskje ikke har sett så mye til før, noe som kanskje skyldes farens sykdom.

Karakterene som omgir ham, blant annet kollegaene Kaja Solness og Bjørn Holm, sjefen hans Gunnar Hagen og Kripos-sjef Mikael Bellman, tegnes opp fantastisk av Nesbø. Språket i boka er lekende lett å lese. Jeg liker å gjette og spekulere på hvem som er gjerningsmann underveis, men her var det ikke så enkelt. Og det er jo nettopp det som er det geniale med Hole-bøkene, alle som en! Når man sitter og leser og tror man har løsningen, tar det hele en ny og uventet vending. Ca 640 sider går rett og slett som en røyk å lese. Fantastisk, og jeg misunner faktisk de som har til gode å lese den. Anbefales på det varmeste!

Nå inneholder forresten Bokbloggene snart 100 blogger! Stikk innom og ta en titt!

4 kommentarer:

 1. Tak for en fin og vældig fristende anmeldelse! Jeg glæder mig til en ny Harry Hole, men det er ærgerligt, at norske bøger er lige så dyre som de danske.

  SvarSlett
 2. Kanske dags att läsa en bok på norska. Jag vill definitivt läsa den här boken!

  SvarSlett
 3. Denne boka ønsker jeg meg til jul, og gjett om jeg gleder meg til å starte på den!! Jeg har lest 1.kapitel som ble utgitt på bokfesten forrige uke, bare den var spennende!! :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har lest den første Harry Hole boken, og ELSKER språket til Jo Nesbø. Men er dessverre for skvetten til å lese krim. Jeg hadde mareritt både i våken og sovende tilstand om det orange håret under vann (som en brennmanet), da kjæresten til Harry på slutten av boka var festet til ankeret... Men kanskje jeg blir tøffere med årene, og da vet jeg hva jeg skal lese!

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...