mandag 7. september 2009

Tematrio - sport

Ny tematrio hos Lyran i dag. Temaet lyder som følger:

Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

Dette er mine tre:

1. Markus og den store fotballkjærligheten av Klaus Hagerup. En av ungdomsbøkene (en serie på fem??) om Markus Simonsen. Han "var ingen sportsmann. Det var ikke hans skyld, kroppen hans ble bare så merkelig slapp når han skulle løpe fort, hoppe langt eller kaste noe tungt. Så snart han hørte noen snakke om en eller annen idrettskonkurranse de hadde vært med i, følte Markus seg sliten, som om han også hadde vært med, og blitt sist" (fra bokas omslag).

2. Bøkene om Mia og Mette av Jørn Jensen. Inngår i Leseløve-serien, som er utgivelser av bøker som er lette å lese, med korte setninger og stor skrift. Passer for barn som nettopp har lært å lese. Mia og Mette-bøkene handler om to håndballjenter, og et must å lese for mine døtre som begge spiller håndball - og fin for meg å lese høyt (gammel håndballspiller...)

3. The innocent man av John Grisham. Handler om baseball-stjernen Ron Williamson som i 1987 ble arrestert og tiltalt for overlagt drap. Alle fysiske bevis manglet, men han ble allikevel dømt til døden av en jury som ikke likte ham. I 1994 ble han renvasket av en DNA-analyse.

1 kommentar:

  1. John Grishams bok var otroligt bra- och mycket skrämmande. Den skulle jag gärna vilja läsa igen.

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...