torsdag 7. januar 2010

Nye krimforfattere - ihvertfall for meg

Satt og kikket litt på capris.no og skulle bare se... Men jeg lærer jo aldri. Jeg må dermed krype til korset og innrømme at jeg har brutt to nyttårsforsetter allerede, de jeg så kjekt skrev om her på bloggen for noen dager siden.

Jeg endte nemlig opp med å bestille fire bøker. Svenskspråklige pocketbøker er jo skremmende billige, kun NOK 35 for en bok. Jeg bestilte kun krimbøker også. Til mitt forsvar har jeg bestilt bøker av kvinnelige forfattere jeg aldri før har lest noe av, nemlig svenske Mari Jungstedt, islandske Yrsa Sigurdardottir og finske Leena Lehtolainen. I tillegg måtte jeg ha Åsa Larssons neste bok om Rebecka Martinsson også. Og nå skal jeg begynne på "Lärarinnan i Villette" av Ingrid Hedström, som av Svenska Deckarakademin ble kåret til beste krimdebut i 2008. Boka har stått i hylla og ventet en stund og kan bli spennende lesning. Ypperlig å kose seg med inne når temperaturen ute er rundt 30 minusgrader.


3 kommentarer:

 1. Har inte läst Yrsa Sigurdardottir, men tycker om Leena Lehtolainen. Planerar att läsa 15 nya deckarförfattare i år i en deckarutmaning och det ser jag fram emot.

  SvarSlett
 2. Tror ikke jeg at jeg skal innpå Capris, jeg pleier også fort å bestille en bok eller flere som kanskje strengt tatt ikke var nødvendig, men de virket så fine...:-)

  Og nyttårsforsetter er oppfunnet for å gå på en smell, det er jeg sikker på, i hvertfall er det mine erfaringer:-)

  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
 3. Jeg kan rigtig godt lide Yrsa Sigurdardottir og Åsa Larsson, og Mari Jungstedt er også okay, selv om hun ofte skriver mere om kærlighed end om krimi. Men Lærerinden i Villette var ikke rigtigt min smag; jeg synes der er for mange tilfældigheder i opklaringen.

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...