torsdag 7. januar 2010

Åsa Larsson - "Solstorm"

I Kiruna blir den åndelige lederen i Kraftkildens kirke, Viktor Strandgård, brutalt myrdet, midt i altergangen. Søsteren hans, Sanna, finner liket. Hun kontakter venninnen Rebeccka Martinson, som er skatteadvokat i Stockholm, for å få hjelp. Sanna er overbevist om at politiet mistenker henne for drapet, og frykter at noen vil ta fra henne barna. Rebecka Martinson kommer også opprinnelig fra Kiruna. Hun har dårlige minner fra hjemstedet og er ikke begeistret over å skulle reise tilbake dit. Men når Sanna etterhvert arresteres for mordet, føler Rebecka at hun må forsøke å bevise at venninnen er uskyldig samtidig som hun må ta seg av barna hennes. I forsøket på å løse saken må Rebecka gjenleve det mørket hun var gjennom før hun forlot Kiruna, hun må inn i en verden av svik og fanatisme. Og hun må konfrontere en morder, der de mørke motivene er uklare, stygge og nesten umulige å gjette seg til. Jo nærmere hun kommer løsningen, jo farligere blir hennes egen situasjon. Problemstillingen og omgivelsene er stadig aktuelle, nemlig religiøs fanatisme i et lite samfunn.

Av en eller annen grunn har jeg aldri lest noe av Åsa Larsson før, men jeg fikk "Solstorm" til jul - og da var det jo dags. Det ga mersmak! Men den norske oversettelsen likte jeg av en eller annen grunn ikke så veldig godt, og neste bok leses nok på svensk, tror jeg.

2 kommentarer:

  1. Det er nemlig en rigtig god krimi. Jeg vil gerne læse de næste af hende. Håber hun holder niveauet.

    SvarSlett
  2. Leste nettop Sort Sti! Den var bare superspennende! Klarte ikke å legge boken fra meg. Åsa larsson skriver veldig bra, enkelt og lettlest. Jeg leste Sort Sti fordi jeg haddde Solstorm i tillegg. Desssverre orket jeg ikke lese Solstorm på norsk pga oversettelsen. Det var snodig at andre ogs reagerte på den :)
    Det jeg ikke likte var alle a-endelsene. Det blir litt gammeldags og 70-talls for meg. Nå skal jeg lese den på svensk! En krim forfatter som ogs er utrolig spennende er Jussi Adler-Olsen. Anbefales!

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...