søndag 21. februar 2010

Typisk norsk å være god...

...sa tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland - var det etter OL i Albertville i 1992, tro? Vi var i lykkerus hele nasjonen, vi var norske, vi vant rubbel og bit. Det er ikke vanskelig å være enig med Brundtland i dette når vi er i medgang - stor medgang. Men hva nå? VG forteller i dag at Petter Northug vil beklage oppførselen sin etter gårdagens skiathlon. Da han ikke klarte å leve opp til våre - og sine egne - forventninger stakk han, uten et ord til pressen. Dette til tross for at lagledelsen innstendig oppfordret og ba ham si noe.

Jeg beundrer Petter Northug. Jeg må innrømme at jeg har stått og hylt i pur glede når han har rykket fra konkurrentene sine og vunnet. Jeg har ledd av uttalelsene "barneskirenn" og "kæm e kongen". Da har jeg vært enig i at det er typisk norsk å være god. Men - hva med å være god i motgang? Hva med å se flere nyanser, litt andre sider av Northug? Det vil vi se! Vi vil se ham litt som Anders Jacobsen, som ser i kameraet etter hopprennet og sier ærlig at "det er litt vanskelig å prate akkurat nå", og vi kan se og høre at klumpen vokser i halsen hans. Vi vil se ham som stakkars Kristin Størmer Steira, som tappert sier at det er utrolig surt å tape en medalje, med en halv skotupp denne gangen. Var det tredje eller fjerde gang Steira kom på den forhatte fjerdeplassen i et mesterskap? Eller hva med Mats Zuccarello Aasen, som faktisk takket for å bli invitert til OL-studio som gjest. Shani Davis uttalte etter å ha tapt favorittdistansen 1500 meter at "jeg kommer tilbake, jeg får flere sjanser". Vi vil se den ydmyke siden, den rake ryggen som viser at man ikke har gitt opp. Da er man god, også i motgang.

Når det er sagt, var svenskenes lagtempo kjempeimponerende i går, og seieren høyst fortjent. Problemene norsk langrenns framtid står ovenfor, tror jeg belyses bra i Nettavisens artikkel. Glimrende skrevet!

Edit: Aftenpostens artikkel er vel også rimelig talende.

5 kommentarer:

 1. Så enig, så enig ! :-)) Men han var vel litt VEL karslig før OL ! ;-)

  SvarSlett
 2. Helt enig! En ting er at han er så høyt oppe når han vinner, men han må takle å snakke med pressen etter løpet også. Stakkars Anders Jacobsen, Kristin Størmer Steira og Håvard Bøkko, de var også skuffet med svarte på spørsmålene i allefall.

  Kanskje burde Petter Northug ha hatt litt av instillingen til Aksel Lund Svindal som synes OL er kjempegøy? Ser ut som om Northug er litt for alvorlig... Uansett får håpe han kommer hjem med ett gull om ikke annet.

  Så får vi håpe på skiskyttere og alpinistene i kveld :-) Ha en fin OL-kveld etterhvert!! :-)

  SvarSlett
 3. Jeg griner nesten bare jeg tenker på hvor kjipt det måtte ha vært for Kristin, først å få 3.plassen for å så komme på 4.plass.... Så snakket hun med media etterpå, jeg er sannelig ikke sikker på om jeg hadde tatt det like fint...

  Northug får vi nok høre mer fra både sportslig og verbalt, men det er klart at taper bare med denne innstilligen. Vi får håpe han også lærer...

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelig bursdagshilsen! Håper du har en fin OL-kveld:-)

  SvarSlett
 5. Helt rätt av petter att inte prata, NRK borde skämmas. Om han inte fixar att prata ska han inte, det har ettöverlevnadvärde. Norska folket slaktar just världens bästa och mest genialiska skidåkare. Ni borde skämmas. Och Alsgaard är riktigt fjäskig för oss svenskar, han borde också skämmas. Go on Petter, du är skidåkningens rocken roll

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...