tirsdag 15. juni 2010

Tematrio - titteldyr

Blir med på Lyran sin tematrio, som lyder slik denne gang:
Berätta om tre boktitlar som innehåller ett (eller flera) djur!

Her er mine titteldyr:

1. "Ulvehunden" av Jack London. En bok som handler om en ulv som er halvt hund. Den vokser opp hos mennesker og blir oppdratt som en hund, men oppfører seg og føler seg mer som en ulv. Handlingen utspiller seg i Amerika nærmere bestemt Nord Amerika/Alaska. Den er meget spennende lagt opp rundt et hardbarket gullgravermiljø, hvor naturskildringene er til å ta og føle på. Leste den mange ganger som barn, og syntes den var kjempebra!

2. Kan en fugl få være med? I så fall; neste bok er "Rødstrupe" av Jo Nesbø. Den tredje boken om Harry Hole. Ved et uhell skyter Harry en amerikansk Secret Service-agent under president Clintons Norges-besøk. Saken blir dysset ned og Harry overføres til Overvåkningspolitiet. En faks tikker inn om en våpenliga som er blitt rullet opp i Johannesburg og avslører at en attentatrifle har havnet i Oslo. Harry blir satt på saken og sammen med sin ekspartner, småfugleksperten Ellen Gjelten, finner de spor som peker i retning av norske frontkjempere, det nynazistiske miljøet og en kontakt med kodenavnet "Prinsen" som synes å ha forbindelser innenfor deres egne rekker.

3. "Menneske uten hund" av Håkan Nesser. Dette er den første boka i serien om politimannen Gunnar Barbarotti, jeg har skrevet om den her. Nesser skriver bra!

2 kommentarer:

  1. Jag har också Varghunden som nr 1 på min tïteldjurs lista. Och Människa utan hund gillade jag mycket. Får ta och läsa din nr 2 också. :)

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...