torsdag 30. september 2010

Vilhelm Mobergs utvandrerserie - snart min!

For noen år siden tuslet jeg inn på biblioteket her på Jessheim og spurte etter noen gode bøker om utvandringen til Amerika - "helst skjønnlitteratur". Bibliotekaren lempet dermed alle åtte Moberg-bøkene i favnen på meg. Og som jeg leste! Det er fantastisk når bøker fenger slik at man bare MÅ lese litt til og litt til og litt til... Uansett; En av mine beste leseopplevelser noensinne. Og jeg har sett filmen med Liv Ullmann og Max von Sydow i hovedrollene. Nylig hørte jeg om bøkene på Bok i P2 også

Siden jeg leste dem har jeg vært på jakt etter bøkene, for disse vil jeg gjerne ha i hylla hjemme! På loppis, hos Fretex, i bokhandler, nettbokhandler. Irriterende nok uten å finne dem. Jeg har bannet og svertet meg gjennom finn.no, bokmesser, you name it. Inntil i dag. For i dag fant jeg dem på nettet hos Wangsmo antikvariat. Noen av dere lurer kanskje på hvorfor undertegnede ikke har tatt seg en runde hos antikvariatene tidligere? Jeg har heller ikke noe svar på akkurat det. Men nå er de bestilt. Og forhåpentligvis dumper de snart ned hos meg. Da skal jeg etter hvert skrive noen riktig gode og selvsagt helt objektive (...) anmeldelser på bloggen. Jeg gleder meg!

Share/Bookmark

4 kommentarer:

 1. Vilhelm Moberg-bøkene er også en av mine største leseropplevelser!

  SvarSlett
 2. De anmeldelsene gleder jeg meg til å lese! Har du lest Toril Brekke sine bøker foressten? Og hva synes du i så fall om de? ( har ikke lest dem selv enda, men har lest Utvandrerne)

  SvarSlett
 3. Jeg leste disse som purung og jeg har alltid trodd det var derfor jeg husker enkelte detaljer så godt, som evig barntunge Kristine(a?) og frekke Ursula :-)

  SvarSlett
 4. Gleder meg til å lese dem igjen, og å blogge om bøkene!

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...