søndag 17. oktober 2010

Susan Abulhawa - "Mornings in Jenin"


Fra capris.no:
Noen ganger kan en bok forandre vår måte å tenke på. "Morgen i Jenin" er en slik bok. Det begynner i Palestina i 1941, da beboerne i den lille landsbyen Ein Hod tar fatt på sitt gledesfylte arbeid med olivenhøstingen. I 1948 jages de alle fra forfedrenes land og blir tvangssendt til en flyktningeleir i Jenin. Det er Amal som forteller den sterke og utrolig gripende historien om sin familie gjennom tre generasjoner, om brutalitet og tap, om å leve under umenneskelige forhold, om stjålet barndom, knuste drømmer og sorg. Men hennes beretning er samtidig vakker og forteller mest av alt om forsoning og kjærlighet.
Dette var temmelig sterke saker, må jeg si. Jeg har lest boka på engelsk, så jeg vet ikke hvordan den norske oversettelsen er - selv om jeg har hørt og lest at den er ganske så svulstig, men boka gjorde allikevel et utrolig sterkt inntrykk og brakte fram hele følelsesspekteret, fra sorg via sjokk til glede. Og deretter lettelse over at jeg og familien min bor i Norge. Anbefales på det varmeste!

Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Jeg hører til de som leste den på norsk og hadde blandede følelser både angående språk og kvalitet - men absolutt en viktig bok, en historie som alle burde høre!

    SvarSlett
  2. God anbefaling! Denne boken er høyt på leselisten min, har hørt så mye bra om den, at den som du sier er veldig sterk-- og skjønner at det er best å lese den på engelsk.

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...