mandag 1. november 2010

Arto Paasilinna - "De hengte revenes skog"

Kjeltringen Oiva Juntunen lever et liv i sus og dus etter et gulltyveri hvor to av hans hardbarkede kumpaner ble arrestert og fengslet. Oiva er lite interessert i å dele på utbyttet, så da det kommer ham for øret at kumpanene skal slippes fri, blir han svært bekymret. Hvordan vil Hemmo Siira, som allerede har drept flere mennesker, reagere når hans skjønner at han har gått glipp av sin andel? Dermed rømmer Oiva til de nordfinske skoger og søker seg vekk fra folk. Det skal vise seg å ikke bli så enkelt. Han får selskap av en forfyllet major, som stadig er på besøk i rennesteinen. Deretter dukker en over 90 år gammel samekvinne opp, på rømmen fra sosialkontoret sammen med katten sin.

Dette er en utrolig morsom bok, fylt av mørk humor. Ikke tvil om at jeg kommer til å lese flere Paasolinna-bøker. Det beste er at de er så lettleste og såpass korte at det går fort å lese dem...

Share/Bookmark

3 kommentarer:

  1. Å. dette er en av mine favoritter blant Paasilinnas bøker! Og du oppsummerer den så fint at jeg fikk lyst til å lese den om igjen! ;-)

    SvarSlett
  2. Ja, det er artig lesing disse bøkene til Paasilinna! :-)

    SvarSlett
  3. Så lurt tips, denne forfatteren skal jeg absolutt lese bøker av :) Hilsen Anette :)

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...