lørdag 20. november 2010

Jeg har bodd i slummen

Leser på VG nett og i VG Helg i dag om blokkene i Sinsenveien 56-74 på Sinsen i Oslo, "den norske slummen". Ser med vemmelse på bildene av forfall, søppel som ligger slengt, boliger som ikke tas vare på. Det er med undring jeg tenker på at jeg har bodd der. I årene 1994-96 bodde jeg i en 30 kvadratmeter stor leilighet i Sinsenveien 66A, den gangen blokkene var personalboliger for Aker sykehus og jeg var nyutdannet sykepleier og syntes det var helt topp i bo billig og bra nær jobben. Punget ut 2000 kr pr måned for det lille krypinnet med kjøkken, bad og stue/soverom.

Jeg følte meg trygg der. Derfor er det leit å lese om hvordan det har blitt, når jeg selv har så gode minner derfra. Når men kjører forbi på Ringveien i dag, ser det jo helt likt ut. Jeg var aldri redd da jeg gikk hjem fra kveldsvakt, aldri redd da jeg skulle på nattevakt. Aldri redd da jeg løp gjennom sykehusområdet på kveldstid etter å ha vært nede i byen en tur. Det mest skremmende jeg opplevde i de årene, var å sykle forbi en blotter i en tunnel under Sinsenkrysset en dag jeg skulle på trening. Ikke noe annet enn det. Og det er ikke mye når jeg leser om at beboere i dag ikke tør å gå ut på kveldstid og at mange er blitt slått ned i sitt eget nabolag.

15 kommentarer:

 1. Boliger for innvandrere,løslatte kriminelle og narkomane ?
  LIV

  SvarSlett
 2. Det er lett å skylde på kommunen og eier av blokkene, men til syvende og sist, så er det ingen annen enn leieboernes ansvar at det ikke forsøples o.l.
  Selv om man er ruset o.l. så går det an å holde orden. Men så klart, er disse leieboerne grisete anlagt i fra før av så nytter det ikke. Da blir det bare skrot, griseri og faenskap uansett..

  SvarSlett
 3. Til anonym: Det overordnede ansvaret ligger jo nettopp hos eierene og kommunen. Blokkene har forfalt og området ikke vedlikeholdt. Til slutt ender man opp med at folk ikke bryr seg. Det er "lettere" å hive tyggispapiret rett på bakken, hvis det ligger masse søppel der fra før. Og narkisene finner fort stedene de vet de kan overnatte eller plyndre uten stress. Jeg mener eierene har det største ansvaret her. De har mye erfaring med utleie...det er jo tross alt det de driver med. Selvfølgelig har de med viten og vilje latt stedet forfalle og råtne hen. De har sikkert tenkt at det er greit å tjene noen slanter på sosialklientene som ikke får leid noen andre steder...de får ikke leid andre eiendommer innen selskapet som leier ut en gang! Ikke kom med tøvete uttalelser om at leieboerene er grisete anlagt....fordi grisete mennesker finner man over alt. Man har ikke samlet grisete mennesker, men mennesker i nød og som har behov for mer støtte og hjelp i hverdagen enn de fleste andre. Så større utfordringer, det har de defintivt. Bare synd det skal gå utover alle som bor i området.
  Håper det blir orden i sakene på Sinsen...og at beboerene ikke bare blir kastet rett ut på gaten når det skjer.
  Per

  SvarSlett
 4. Kast de for i helvete ut. Er så forbanna lei av at all adferd skal unnskyldes og at andre skal ta regninga!

  SvarSlett
 5. beste er vel å spre disse,og oppfølging er viktig. dette er verdens rikkeste land, hva faen gjør politikrene !? gjeng idioter,som styrer norge. dette er jævla bondelandet. hvorfor lærer vi ikke av andre land!?

  SvarSlett
 6. Hanne Skartveit skriver: "Det har alltid undret meg at Oslo kommune ikke finner kommunale boliger mer jevnt utover i byen."

  Jeg ser at det bak hennes og Gerhard Helskogs dyre bolig på Ekeberg er plass til flere muslim-blokker. Men spørsmålet er om kaviar-sosialistene vil ha sine nye landsmenn så nært innpå seg.

  Jeg tror ikke det.
  For dette er deres bevisste politikk: Ingen muslimer til Nordstrand, Nordberg, Ullevål Hageby, Bygdøy. Det ville ødelegge idyllen deres, da ville de måttet ta del i innvandringsdebatten på en helt annen måte.

  En annen ting med Skartveit: Hun nevner slummen i USA. Hvorfor nevner hun ikke slummen i Marokko, Pakistan og alle de andre muslimske landene? Er det fordi hun ikke har vært der? Eller er det fordi hun mener at sånn er det der, annerledes kan det ikke være? Og at der er vår skyld, USAs og den hvite manns skyld - for ikke å glemme jødene. Tenk hva 14 millioner jøder får skylden for.
  Ifølge venstresiden i Norge og Sverige terroriserer jødene 1600 millioner muslimer, en fjerdedel av jordens befolkning - daglig.
  Derfor blir vi oppfordret til ikke å spise israelske appelsiner. Jeg kan fortelle dere en ting: Hadde det ikke vært for jødene, ville det aldri blitt dyrket appelsiner eller noe annet i de områdene.

  Hvor mange muslimske bønder er det i Norge? Ingen! Og hadde det vært en eneste en, ville NRK laget et timelangt program, og Stanghelle og Skartveit og de andre champagne-sosialistene ville ropt ut: Se der! Et klart bevis på at muslimene integrerer seg, ville de sagt og skrevet.

  Slik er det hver gang én muslim gjør noe som vi ikke ville oppfattet som noe ekstraordinært i det hele tatt om det var en polakk eller en svenske som hadde gjort det samme.
  Det viser at venstresiden ser på muslimer som noe spesielt, noen de ikke forventer noe særlig av.
  Og jeg spør: Kan vi leve med en presse og med myndigheter som har en slik religionsopptatt og raseopptatt innstilling?
  Jeg mener at det er svært ødeleggende for et samfunn om ikke alle blir behandlet likt av myndighetene.

  Og så mener jeg at man burde bygge muslim-blokker rundt Støres store eiendom, kanskje til og med ekspropriere noe av hans tomt til dette samfunnsgavnlige formål. Da ville nok pipa i Holmenkollen fått en annen låt.

  SvarSlett
 7. At det går ann,men det gjør det tydelig,en stor,stor skam er dette.Kommunen må nå snarest prioritere å kjøpe nye bloliger ,samle de verste der ,for selv å stå for kontroll av disse med uanmeldte besøk vektere som kan kontrolere området.For meg ser det også ut som enkelte trenger bo-trening før de slippes ut i egne boliger blandt hardt arbeidende og oppegående.Tydelig at dette sprer om seg,folk kaster søppla fra seg overalt,bare de slipper å gjøre det selv.Bare gå langs en gangvei ved en skole,så flyter det søppel over alt,hva med å ta det med i undervisningen sånn gjør man bare ikke,la de gå ut og rydde opp etter seg selv.Hva slags mentalitet er det som vokser frem,boliger og utearealer ser ikke ut enkelte steder.Finnes det ikke husordens-regler der,bryter man disse ofte nok så er det over og ut.Bo-trening som nevnt over,er tydeligvis ikke noe for disse,de liker tydeligvis å bo på en søpplehaug,kakke-lakker er det sikkert også der,rotter,nei dette må det settes en stopper for.det burde også settes tak over sosial klienter som skal bosettes.Hva med referanser fra tidligere bo steder?Nei her går det mye på likegyldighet!Så her har både eiendoms firmaer ,eiendomskonger,kommune ett stort ansvar for å rydde opp i.

  SvarSlett
 8. Er de forbanna niggerne sin skyld. hadde ikke norge tatt inn de apene hadde ikke fengsler blitt fylt opp av dem og oslo hadde vært mye bedre. De drar med seg slummen hit, og snylter stjeler og tar fra det norske folk. og ikke er dem villige til å lære seg norsk heller. de starter opp sine egne forretninger og tar over sakte men sikkert.

  SvarSlett
 9. Dette er hele Oslos fremtid hvis innvandringen fortsetter som nå.

  SvarSlett
 10. Dette er hele Norges fremtid da man ser hvordan våre nye landsmenn tar vare på verdier i livet. De gir bare faan i alt å alle, og noen av dem er virkelig noen griser og ødelegger for de som vil noe her i landet. Tusen takk våre flinke politikere. Dere vet virkelig hvordan et land styres og kontrolleres.

  SvarSlett
 11. Det er et totalt feilslått system. Man har ikke forstått en vesentlig del av menneskets natur, når man tror man hjelper folk ved å gi dem penger og hus++++++, og vel så det.
  "MISERY LOVES COMPANY" er et begrep som dessverre er så altfor sant.
  Når forfallet tillates, er det kort vei til den komplette likegyldighet. Det er da man i mangel av bedre løsninger satser på å flikke med en symptombehandling, istedet for å tak tak i problemets kjerne.
  Det er endel folk som ikke er istand til å bo for seg selv. De er vant til at andre rydder opp, og betaler for dem.
  Dilemmaet er at dersom man gjør ingenting, så får man en haug med folk som ikke har noe å tape, og gjør dersom som de ville i jungelen.
  Rett og slett det å være usivilisert, i begrepets rette forstand.
  Som ville dyr, f.eks rev, elg, hjort, og alle dyr som trekker ut av villmarken og inn til sentrum, der det er lettere å finne næring i søpla.
  Da får man slum.
  Det er begrenset kapasitet for å håndtere disse tilfellene, som bare blir fler og fler. Jeg er ikke kristen, men selv Jesus fant ut at han ikke kunne håndtere situasjonen når han ble oversvømt av de spedalske. Alle hadde rett til hans 'healing', men han var kun én person, og det ble for overveldende.
  Så hva er løsningen? Vi vil helst at alle skal ha det godt, MEN!
  Når man har å gjøre med folk som i noen tilfeller faktisk er mindre sivilserte enn villdyr, blir utfordringen massiv.
  Dette er ofte folk som har manglende evner til å ta vare på seg selv.
  Skal man da bare gi dem et hus og en slant til mat og håpe på det beste?
  Det har vært prøvd. Og mislykket til de grader. De som trenger hjelpen, er ikke i stand til å nyttiggjøre seg den, mens sleipe rotter som vet å utnytte systemet plukker det rent for alt det er verdt.
  Så blir man stående igjen som en velvillig tosk som bare ville alle vel, men fikk det rett i fleisen, Fordi det ikke fungerer sånn i den verdenen.
  Det er mange som ikke har evne til å føre sitt eget liv. Det er nok dessverre sånn at dersom man skal unngå skade på den uforskyldte landsborger, må man håndtere de som ikke kan la vær å hive søpla ut av vinduet, som bruker heisen som toalett osv. som om de er evneveike.
  Da hadde man ikke fått mye arbeidsledighet i helsesektoren, for å si det sånn. Og oljefondet hadde vart like lenge som en ispinne midtsommers.
  Det er en engelsk vits som noen sier;
  "Ugh. Women! -You can't live Wíth them, and you can't eat them."
  Noe av det samme her. Men det burde være rimelig å si at hardt arbeidende, flinke, produktuktive (jada,-tabu), dvs. de som danner ryggraden av hele samfunnet skal ofres på medlidenhetens alter, og så får vi heller gå ned med mann og mus, -i solidaritet med de som sliter.
  Så klart.
  Som alle vet; Rom var ikke bygget på én dag.
  Men den brant på to netter.
  Så hva skal man gjøre?
  Hvis noen har et godt forslag, så kan de iallefall regne med at ikke dét kommer til å bli vurdert engang. For styresmaktene har sine idealer.
  For hvilket de er fullt villige til aktivt å fornekte virkeligheten.

  Hilsen Ugle Rimosen

  SvarSlett
 12. Herlig,,,,,,,,,,,,,Det NYE NORGE,,,,,,,,,,,,

  SvarSlett
 13. Når i all verden skal den rødgrønne regjeringen stoppe dette multikulturelle eksperimentet, som de selvmed åpne øyne, har skapt.
  Kultur og holdninger til de såkalte asylsøkere som flommer inn over landet, er på et nivå som blir ektsremt dyrt å håndtere for naive norske politikere i fremtiden. Det er igjen den vanlige skattebetaler, som sitter med svarte Per og må betale for mer politi, fengsler, barnevern osv fremfor å ta vare på våre syke og gamle. Når skal de ansvarlige politikere stoppe dette vanviddet?

  SvarSlett
 14. Ja, slik går det når vi importerer apekatter fra ørkenen og jungelen. Fy søren!

  SvarSlett
 15. La Kristin og Jens få bo her noen måneder, lag ekte reality-tv om noe slikt, det er kanskje det som må til for å vekke politikerne. Oslo forfaller i slum, ghetto, søppel, gjengvold og østeuropeisk mafia. Ser man ikke det, er man helt blind. Det skremmende er også at dette skjer i et raskt tempo. Er man kritisk så er man rasist. Det er våre nye landsmenn og mafian som er rasister, de vil ikke integreres og de hater egentlig naive og lettlurte nordmenn.

  SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...