lørdag 13. november 2010

Unni Lindell - "Sukkerdøden"

Fra bokas bakside:
På et konditori husker plutselig overvektige Kari Helene Bieler hva som egentlig skjedde da lillebroren døde som baby for seksten år siden. Vissheten setter foreldrene John Gustav og Greta opp mot hverandre og provoserer frem en spiral av grusomheter, blant annet drapet på Kripossjef Martin Egge og flere uskyldige kvinner. Hemmeligheten rundt babyens død har vært en unik dekkoperasjon for en psykopat som har levd et perfekt dobbeltliv i mange år. I ly av hendelsene trigges en kaldblodig morder til å iverksette en farlig hevn.
Politiet får et uvanlig krevende kriminalmysterium å løse. Den 32 år gamle politibetjenten Marian Dahles fortid blir trukket inn i saken på en helt spesiell måte og setter hennes kollegiale og profesjonelle forhold til etterforskingsleder Cato Isaksen og hele politietaten på en hard prøve.
Dette var rett og slett en kjempebra bok! Klarte knapt å legge den fra meg. Som vanlig klarer Lindell å få meg til å tro at jeg har avslørt morderen, men igjen og igjen tar historien en helt uventet vending. Denne gangen er det selvsikre og provoserende men allikevel sårbare Marian Dahle som er mest i vinden, litt småsære og småsure Cato Isaksen (som vi liker allikevel, for all del!) har mer en birolle. Synes det kledde boka godt. Anbefaler den på det varmeste! Og suverent julegavetips!

Share/Bookmark

3 kommentarer:

  1. Fin anmeldelse, Anita. Jeg har faktisk aldri lest noen av Unni Lindells bøker. Tror jeg skal notere meg ned denne som et julegavetips til min mor(bør de leses i rekkefølge? Jeg mener hun har noen av bøkene men er usikker på om hun har de siste).

    SvarSlett
  2. Jeg har lest dem i rekkefølge, tror kanskje det lønner seg..?

    SvarSlett
  3. Jeg har ikke lest Sukkerdøden ennå, men har vært gjennom de fleste andre av Lindell sine krimromaner. Hun holder utvilsomt høy kvalitet, men Marion Dale sin inntreden har etter min mening løftet leseroppleven flere hakk. Gleder meg til å lese Sukkerdøden!

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...