onsdag 9. februar 2011

Jan-Erik Fjell: "Tysteren"

Fra Bokklubben.no:
Handlingen i "Tysteren" begynner i New York på 1960-tallet. Vincent Giordano tas opp i den beryktede mafiafamilien Locatelli og får sin ilddåp: å henrette en tyster. I nåtid i Fredrikstad drepes byens rikeste mann. Det er grunn til å tro at drapet er økonomisk motivert. Fra Kripos kommer overbetjent Anton Brekke for å lede etterforskningen. Frodig, freidig og frekk, med drag på damene og en hemmelig lidenskap: pokerspill. Med den ivrige politistudenten Magnus Torp i hælene begynner Brekke å rulle opp flere historier som på en overraskende måte flettes sammen til en snedig finale.
Dette var en veldig underholdende krim! Artige personer i handlingen, selvsagt med en tøffing av en etterforsker (Anton Brekke) som har personlighetstrekk kanskje litt utenom det vanlige - slik det gjerne er i en god krim (nevner bare Erlendur Sveinsson, Kurt Wallander, Harry Hole og Gunnar Barbarotti, for dere som ønsker ekempler). Og endelig litt skikkelig gangstervirksomhet! Jeg synes boka er lettlest med et plott som fenger, og som er greit å følge med i. Språket er bra også, etter min smak. Ingen innviklede formuleringer hvor man først blir irritert og deretter faller av lasset.

Boka har generelt fått veldig gode kritikker, og Jan-Erik Fjell fikk bokhandlerprisen 2010 for den. Den ligger fremdeles veldig høyt på salgslistene, og jeg forstår det godt. Morsomt å konstatere at kritikere og publikum stort sett er enige! Håper inderlig at det kommer flere bøker om Anton Brekke, og så må jeg jo si at dette virkelig er en debutbok med smell i! Skulle ikke tro det er Fjells første bok. Også en takk til Bokelskerinnen, det var nemlig på bloggen hennes jeg vant den!

2 kommentarer:

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...