mandag 7. februar 2011

Oldefar til Amerika

Trodde jeg hadde kontroll på oldeforeldrene mine - sånn stort sett. Men måtte bare sjekke, for sikkerhets skyld, da folketellingen for 1910 ble lagt ut. Befant de seg der jeg trodde? Joda, sånn noenlunde.

Men en var forsvunnet: Min farmors far. Etter å ha søkt på utallige navnekombinasjoner og ulike skrivemåter av navnene - landet rundt - forstod jeg ingenting. Han døde jo vitterlig ikke før i 1967! Og at han skulle ha bodd et annet sted enn i Norge, hadde jeg ingen opplysninger om. Men; et siste forsøk: Emigrantprotokollene. Og der var han! Han reiste til Amerika 6.mai 1910 med båten "Hellig Olav". Reisemålet var Minnesota, stod det. Snakk om å få seg en overraskelse. For min far var det ingen overraskelse at morfaren hans hadde vært i Amerika ("han hadde den digre Amerikakofferten!" ). Men jeg hadde aldri hørt om det, noe jeg tror jeg ville ha husket siden utvandringen til Amerika har interessert meg fra jeg var ganske liten. Det at oldefar skulle ha vært der, nevnte ikke min MEGET snakkesalige farmor et pip om til oss barnebarna da hun levde. Leit, for jeg skulle gjerne ha spurt henne mer om hva han gjorde der, hvor lenge han var der, hvem han skulle bo hos og så videre. Men kanskje det går an å finne ut noe om det - om jeg roter litt mer i kildene...

Trykker du her, så finner du det jeg har skrevet om slektsgranskning så langt. Jeg tror jeg kan garantere at det blir mer!

Bildet er lånt fra http://home.no/berntogpetra/index.htm

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er spennende med slektsgransking, jeg har noen slektninger langt uti familien som reise til Amerika, men det er så langt uti slekta at jeg ikke har peiling på hva de heter eller hvor de reiste enn:) Jeg har forsket litt på slekta å fant ut litt om oldeforeldrene mine på pappas side, er spennende. Jeg er glad i historie og synes det er spennende å finne ut forskjellige ting om familien, hvor de bodde og hvordan de levde osv er spennende å tenke på:)

    SvarSlett
  2. Det er altid så spændende, når en i slægten har gjort noget usædvanligt.

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...