søndag 20. mars 2011

Lars Kepler - "Paganinikontrakten"

Lars Kepler, som er et pseudonym for det svenske forfatterekteparet Alexandra og Alexander Coelho Ahndoril, er tilbake med en ny krimbok om den finskættede politimannen Joona Linna. Den første boken het "Hypnotisøren", og den kan du lese mer om her.

Denne gangen blir en kvinne blir funnet død på en stor fritidsbåt som driver rundt i Stockholms skjærgård. Kvinnens søster er fredsaktivisten Penelope Fernandez, som tvinges til å flykte hals over hode fra en profesjonell leiemorder. Neste dag blir en mann funnet død i sin luksusleilighet på Østermalm. I jakten på morderen og mulige motiv, vender til stadighet et mystisk fotografi tilbake i etterforskningen Det viser fire personer som skåler fornøyde i champagne foran en fiolinkvartett. Hvem er disse personene? Hva feirer de, og hvorfor koster dette bildet stadig flere liv?

Tittelen på boka er inspirert av fiolinvirtuosen Paganini. I følge myten fikk Paganini sine evner etter å ha inngått en kontrakt med djevelen. Sentralt i boka står en tilsvarende slags pakt inngått med en djevel i menneskeskikkelse – nemlig en våpenhandler. Dette var en knallbra krim, synes jeg. Boka er lang, men sidene leser seg nesten av seg selv. Jeg liker også at vi blir kjent med Joona Linna først og fremst som politimann, og at det egentlig er lite om privatlivet hans som "blander seg inn" - selv om vi hører om noe av det som preger ham. Men i forhold til mange andre bøker er det lite.

1 kommentar:

  1. helt enig med din vurdering av denne boken. For meg var det en hyggelig overraskelse. Hadde ikke helt tro på forfatteren etter det jeg hadde lest om Hypnitisøren. Er imidlertid uenig med deg på ett punkt: Jooan Linne kan vi få vite mere om. Personbeskrivelsene i boken er så god at jeg bare blir nysgjerrig på å bli bedre kjent med ham.

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...