mandag 28. desember 2009

Jussi Adler-Olsen - "Fasandreperne"


Det var jo slett ikke meningen, men det blir gjerne slik. Jeg skulle bare ta en liten, liten titt på "Fasandreperne" før jeg begynte på Åsa Larssons "Solstorm". Og så klarte jeg bare ikke å legge den fra meg. Fikk den tilsendt fra Aschehoug, som jeg skrev om her. Foreløpig er den ikke kommet ut på norsk (jeg vet ikke helt når utgivelsesdatoen er), derfor er bildet her av den danske utgaven. Jeg får heller bytte det ut etterhvert.

Mine nye favorittetterforskere, Carl Mørck og assistenten hans, Assad, er fremdeles med, akkurat som i "Kvinnen i buret", som jeg skrev om tidligere. Denne gangen får de en sak på skrivebordet - tilsynelatende en oppklart sak med en tilståelse attpåtil, men er den virkelig så oppklart som den ser ut til å være? Avdeling Q skrider til verket.

Skurkene i boka er kjipe overklassemenn med bruk-og-kast-mentalitet til gangs. En kontrast til dette er Kimmie, som lever på gaten, men som tydeligvis har vært en del av overklassemiljøet en eller annen gang. Og - hvorfor er disse rikingene så redde for Kimmie? Hva er det hun vet som skremmer dem så voldsomt? Etterhvert avdekkes en historie som involverer både gamle venner, fiender og penger...

Jeg synes dette var en god bok, akkurat som "Kvinnen i buret" var. Og jeg håper det kommer flere om avdeling Q - kanskje jeg må lete litt på nettet og se. Det er nemlig flere tråder å nøste opp her, ikke minst om noen av hovedpersonene.

2 kommentarer:

  1. Så flott at du likte den, Anita! Nå gleder jeg meg enda mer til å lese min kopi, men tør ikke begynne på den før etter eksamen. Mener boken har utgivelsesdato 26.januar. Det er forresten i alle fall utgitt en bok til i serien(ikke enda oversatt til norsk).

    Hvis du må velge syntes du "Kvinnen i buret" eller "Fasandreperne var best"? Jeg er liksom litt redd for å bli skuffet for jeg likte KIB veldig godt :)

    SvarSlett
  2. Litt usikker på hvilken jeg likte best. Har funnet den andre boka på dansk hos Capris, men får beherske meg litt når det gjelder å bestille bøker nå...

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...