fredag 30. april 2010

Orden i slekta

Jeg har i ganske mange år syslet litt med slektsgranskning sånn på hobbybasis - litt til og fra. Det er gøy! Jeg har funnet aner mange steder jeg ikke hadde anelse om. Skogfinneslekt på begge sider, f.eks. - det er eksotisk og spennende. Og nylig surfet jeg planløst rundt på nettet på jakt etter min mors aner, da jeg fant ut at jeg stammer fra en prest i Värmland på 1600-tallet. Han hadde vært involvert i noen hekseprosesser, blant annet. Spennende, spennende! Det må jeg finne ut mer om.

Men orden i sakene? Ikke helt. I kjent stil (og min mann vil nikke gjenkjennende til dette) har dataene vært "lagret" på diverse A4-ark, noe på en USB (den har forsvunnet med jevne mellomrom), og så videre. Post-it-lapper var også in en periode. Derfor kom det som bestilt at jeg mens jeg fant den ovennevnte presten også kom over http://www.geni.com. Et aldeles gratis program på en nettside hvor man kan lagre alskens data og lage et oversiktlig slektstre. Ikke klarer jeg å rote bort nettsiden heller. Perfekt. Hvorfor i alle dager har jeg ikke tenkt på noe slikt før? Men - man lærer heldigvis så lenge man lever.

2 kommentarer:

  1. Slægtsforskning er SÅ spændende!

    Men selv om man gemmer alle oplysninger på sin computer, skal man passe på. Jeg har skiftet program sidste år, så nu må jeg have fat i et gammelt program for at ændre alle mine gamle filer til et format, som Word kan læse - ellers går hele min stamtavle tabt! Så det er en god idé også at have en kopi af oplysningerne i en mappe på papir (måske også hos sine søskende eller forældre).

    SvarSlett
  2. Det er kjempespennende med slektsforskning. Det har jeg som en av mine hobbier også. Jeg er veldig glad i slekstreet mitt på Ancestry.com jeg da. Har også kommet i kontakt med slekt i Canada gjennom nettstedet, en grandonkel av mine bestefar flyttet dit. Samme mann kjempet også i Boerkrigen. Har masse en del gamle brev i tillegg til kilder jeg har funnet på nettet, det er så spennende å lese. Veldig glad for at mine nysgjerrige gener tydeligvis er arvet, farssiden av familien min har sjelden kastet noe som har med slekta å gjøre.

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...