tirsdag 18. mai 2010

Tematrio - svenske bøker

På tide med en tematrio igjen, det er lenge siden sist. Lyran har nå denne utfordringen til oss:
Berätta om tre favoriter. Välj norska/svenska om du vill berätta om en speciell bok eller en författare. För svenska deltagare gäller att berätta om norska böcker/författare och för norska deltagare gäller då så klart att berätta om svenska favoriter. För er som möjligen inte vet om ni är mest norska eller svenska är valet fritt.
Riktignok har jeg noen svenske aner, jeg er gift med en mann som er 25% svensk og jeg har feriert masse i Sverige hele barndommen, men jeg føler meg nok mest norsk allikevel. Derfor må jeg nok fortelle om noen svenske favoritter her.

1. Håkan Nesser. Mest på grunn av hans anti-krimhelt Gunnar Barbarotti, de bøkene har jeg skrevet om å bloggen her også. Men også på grunn av Nessers måte å skrive på. Språket er fantastisk!

2. Johan Theorin. Ikke særlig originalt kanskje, men jeg liker også disse bøkene mye på grunn av språket som er så godt å lese. Og stemningen i bøkene hans er helt spesiell. Leste nylig "Blodläge", og gleder meg allerede til neste Öland-bok kommer...

3. Selma Lagerlöf. En gang for mange år siden leste jeg "Jerusalem" etter å ha sett filmen. Boken gjorde voldsomt inntrykk! Tror jeg snart må lese den igjen...

2 kommentarer:

  1. Mine 3 svenske favoritter er: Astrid Lindgren, Kajsa Ingemarsson og Karin Alvtegen. Likte også bøkene til Stieg Larsson, men han er nok ingen favoritt.

    SvarSlett
  2. Ja, Jerusalem er en veldig fin roman!

    Av svensk krim er jeg svak for Henning Mankell, andre svenske favoritter er Astrid Lindgren, Gøran Tunstrøm og ikke minst Kerstin Ekman. Sistnevntes Hendelser ved vann anbefales virkelig!

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...