tirsdag 21. september 2010

Tematrio - tittelkvinner


Ny tematrio hos Lyran:
Berätta om tre romaner/noveller/texter med ett kvinnoförnamn i titeln!


1. "Dinas bok" av Herbjørg Wassmo. Dina lever i Nord-Norge på 1800-tallet. I hennes tidlige barndom inntreffer en fryktelig hendelse som forfølger henne hele livet. Fantastisk bok som jeg leste i ett strekk for mange år siden.

2. "Julie" av Anne Karin Elstad. 18 år gamle Julie Rød kommer fra enkle kår og har tatt seg jobb som butikkdame og tjenestepike hos kjøpmann Fuglevik. Julie gleder seg over livet, over å være ung med fremtiden foran seg. Alt forandres brått da søsteren blir syk og Julie må flytte hjem igjen for å hjelpe foreldrene. Handlingen foregår i tidsrommet fra 1918 til 1920, på landsbygda i Romsdal og Nordmøre, i Molde og Kristiansund. "Julie" er første bok i en serie på fire bøker.

3. "Jenny" av Sigrid Undset. Billedkunstneren Jenny Winge møter Helge Gram i Roma på begynnelsen av 1900-tallet. De innleder et forhold, og da de møtes igjen i Kristiania, blir Jenny presentert for Helges familie. Helges foreldre lever i et uhyggelig ekteskap som har preget oppveksten hans. Det blir også en stor belastning i forholdet mellom Helge og Jenny, og de går fra hverandre. Jenny oppdager imidlertid at hun har mye til felles med Helges far, som etterhvert forlater sin kone. Hm - lenge siden jeg leste denne nå, husker faktisk ikke når det var. På tide å lese igjen, kanskje?Share/Bookmark

2 kommentarer:

  1. Jeg har nylig lest Jenny på nytt, etter at jeg leste boken for første gang som tenåring. Du verden for en ny opplevelse! Fantastisk, helt fantastisk!

    SvarSlett
  2. Jag håller helt med om att Jenny är fantastisk!

    SvarSlett

Det er veldig hyggelig hvis du legger igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...